Psihoterapie online
Evenimentele recente de la nivel mondial ne-au ajutat să integrăm din ce în ce mai mult tehnologia în vieţile noastre, la toate nivelurile şi în toate domeniile. Iar psihoterapia nu face excepţie! În ultimii ani studiile au arătat că psihoterapia online are aceleaşi efecte benefice ca şi cea realizată face-to-face, ba mai mult se integrează perfect în societatea modernă în care timpul este extrem de preţios.
Acest tip de psihoterapie se adresează tuturor, indiferent că esti om de afaceri şi „time is money” sau eşti o mamă prinsă în tumultoasa viaţă cu copii şi carieră. Într-o lume tot mai solicitantă şi mai grăbită, psihoterapia online te ajută să găseşti o oază de calm, în care să fii ghidat într-o călătorie spre autocunoaştere şi autodezvoltare.
Astfel esti la un click distanţă de soluţii la dificultăţile cu care te confrunţi şi poti accesa şedinţele din confortul casei tale!
Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Psihoterapie individuală şi de grup dedicată proaspetelor mame
Sarcina şi primii trei ani după naşterea puiului de om reprezintă perioada cea mai solicitantă din toate punctele de vedere pentru o femeie. În nicio altă etapă a vieţii nu este nevoită să se confrunte cu atât de multe schimbări, roluri, aşteptări şi presiuni ca în aceşti ani.
În unele cazuri suportul partenerului/familiei lipseşte cu desăvârşire, uneori acesta este puţin sau vine la pachet cu neînţelegeri, acuze şi nemulţumiri sau chiar şi dacă mamele au tot ajutorul, există posibilitatea ca unele femei să resimtă negativ experienţa maternităţii.
De aceea în practica mea acord o mare atenţie şi dedicare acestor femei aflate în punctul în care au o nevoie imensă de suport şi empatie. În cadrul şedintelor, atât individuale cât şi a celor de grup, îmi doresc să creez un mediu sigur şi suportiv, unde ele să găsească tot ce au nevoie pentru a se dezvolta, a creşte frumos ca mame şi pentru a înflori ca femei.
Înclinaţia mea spre abordarea clinică mă face să pornesc toate terapiile mele de la evaluarea stării mentale şi să includ multă psihoeducaţie în practica mea. Împletind ştiinţa cu empatie, răbdare, dăruire şi tehnici specifice se ajunge la un rezultat spectaculos: o femeie sigură pe ea, emancipată, o luptătoare şi o mamă iubitoare şi echilibrată.
Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Psihologie clinică
Serviciile de psihologie clinică utilizează instrumente științifice (chestionare, teste și scale) pentru a evalua sănătatea mentală și furnizează psihologului clinician baza de la care pornește în tratarea diverselor tulburări.
Psihologia clinică se focalizează și pe prevenție, oferind posibilitatea de a identifica încă de timpuriu factorii care pot genera dezechilibre și tulburări.
Autocunoașterea atrage după sine optimizarea resurselor personale și creșterea capacității de a face față provocărilor vieții. Așadar chiar dacă nu avem nevoie de intervenție terapeutică, este indicat să avem o imagine de ansamblu asupra personalității și stării noastre emoționale.
- Psihodiagnostic clinic și evaluare adulți
- Evaluarea complexă a personalității
- Evaluare anxietate/depresie
- Intervenție clinică de scurtă durată
Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Psihoterapie individuală
Deşi îşi are originie în psihanaliză, psihoterapia s-a dezvoltat considerabil în ultimul secol şi se axează pe imaginea de ansamblu a vieţii unui om, nu doar pe inconştient şi copilărie. Deşi întâlnim mai multe tipuri, fiecare cu avantaje şi dezavantaje, este dovedit ştiinţific că indiferent de abordare, psihoterapia are beneficii clare şi de necontestat.
Mai este denumită şi „tratament prin vorbire” şi spre deosebire de abordarea medicală a psihiatrilor, tratează holistic afecţiunile persoanei: analizează contextul familial, profesional şi istoria de viaţă pentru a identifica problemele ce cauzează suferinţa psihică a individului, urmând apoi o schimbare a acestuia pe toate planurile.
Psihoterapia tratatează anxietatea, depresia, tulburări obsesiv-compulsive, fobii, adicţii, alcoolism, tulburări de comportament, tulburări de alimentaţie, crize emoţionale, familiale sau de cuplu şi se constituie tratament complementar în afecţiuni mai grave precum depresia majoră, tulburarea bipolară, schizofrenia, unde vine în sprijinul tratamentului medicamentos, permanent, instituit de psihiatru.
Tehnicile utilizate în psihoterapie sunt numeroase dar printre cele mai cunoscute putem enumera: expunerea (în cazul fobiilor), contestarea gândurilor negative, restructurarea cognitivă, activarea comportamentală, poveşti terapeutice, terapia prin scris, tehnici de relaxare şi mindfulness.
Beneficiile psihoterapiei sunt numeroase şi spectaculoase deoarece modifică viziunea asupra vieţii şi nu de puţine ori clienţii declară că s-au născut a doua oară. În special psihoterapia cognitiv-comportamentală ajută oamenii să se cunoască mai bine, să înţeleagă legătura dintre gândurile lor şi comportamente, ducând astfel la o evoluţie personală impresionantă. Persoanele care apelează la psihoterapie dobândesc noi moduri de a gândi, de a se raporta la lumea înconjurătoare, de a gestiona stresul şi de a face faţă provocărilor vieţii.
Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Psihoterapie de grup
Psihoterapia de grup presupune un demers terapeutic de minim 10 şedinte, deşi este frecvent întâlnită perioada de 1 an, cu 6-8 participanţi, care se confruntă cu aceleaşi probleme, condusă de un psihoterapeut specializat. Scopul este de a oferi un mediu sigur, de susţinere pozitivă în care fiecare poate să îşi împărtăşească suferinţa, având certitudinea că este înţeles, acceptat şi ajutat de toţi ceilalţi să îşi depăsească problemele. Faptul că membrii grupului se află în diverse etape de vindecare este un avantaj important deoarece comportamentele se schimbă prin dialog şi imitaţie. Este mai uşor să observăm cum au reuşit cei din jur să evolueze şi le urmăm exemplul.
Irvin Yalom ne atrage atenţia asupra păstrării speranţei ca principiu fundamental al psihoterapiei de grup. Progresul celor din grup insuflă şi menţine speranţa că se poate găsi o rezolvare, că situaţia nu este atât de neagră şi că se va îmbunăţăţi.
Socializarea este alt punct forte al psihoterapiei de grup mai ales că izolarea/retracţia socială este primul mecanism de apărare la care apelează majoritatea oamenilor. Apartenenţa la un grup de suport este compromisul care îi permite unei persoane să se retragă o perioadă din viaţa socială şi totuşi să nu se izoleze, adâncindu-se astfel în problemele cu care se confruntă.
Psihoterapia de grup este cea mai indicată pentru persoanele care simt nevoia de acceptare şi apartenenţă, persoane cu dificultăţi de relaţionare, timide sau cu o stimă de sine scăzută. De asemenea persoanele anxioase, depresive, cu dificultăţi în gestionarea furiei sau care nu pot depăşi doliul constată efecte benefice remarcabile după ce apelează la psihoterapia de grup
Durata unei ședințe este de 120 de minute.
Consiliere psihologică şi dezvoltare personală
Consilierea reprezintă tot un tip de intervenţie psihologică dar se adresează persoanelor care nu au o afecţiune anume, ci doar trec printr-o perioadă mai dificilă, se află în faţa unor alegeri care îi scot din zona de confort, îşi doresc obţinerea unei stări de linişte sufletească, de bine interior şi a celor care îşi doresc să se dezvolte, să evolueze, dar au nevoie de ghidarea unui specialist.
Deşi se aseamănă cu psihoterapia, consilierea psihologică nu are neapărat un scop curativ ci mai se axează exclusiv pe autocunoaştere, optimizarea resurselor personale, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare şi doar uneori tratatrea condiţiilor subclinice, de exemplu o anxietate uşoară care nu afectează funcţionarea psihosocială a clientului, dar pe care doreşte toutşi să o elimine. Se mai deosebeşte de psihoterapie şi prin numărul redus de şedinte necesare pentru a ajunge la rezultate favorabile.
Astfel în cadrul şedinţelor de consiliere psihologică clienţii găsesc psihoeducaţie, prevenţie, recuperare, educaţie pentru sănătate şi instrumente cu ajutorul cărora să facă faţă cu succes provocărilor vieţii.
Durata unei ședințe este de 50 de minute.
Servicii corporate
Fiecare companie îşi doreşte angajaţi eficienţi şi de aceea e imperios necesar ca aceştia să aibă o stare de sănătate fizică şi psihică excelentă. Dacă abonamentele medicale corporate există de ceva vreme pe piaţă, în ultimii ani şi abonamentele de servicii psihologice au început să fie tot mai căutate de angajatori pentru a fi oferite ca unul din beneficiile locului de muncă. Fie că este vorba de stres, probleme de relaţionare, de comunicare sau pur şi simplu se doreşte un climat organizaţional care să favorizeze performanţa resursei umane, prin aceste abonamente de sănătate emoţională, companiile investesc în cel mai preţios capital şi anume omul.
Serviciile corporate pot include evaluarea sănătăţii mentale. intervenţie de scurtă durată, coaching, training-uri organizaţionale, terapie de familie acolo unde este cazul şi se personalizează în funcţie de nevoile şi profilul companiei, de numărul de angajaţi şi caracteristicile fiecărui departament, astfel încât atât compania, cât şi angajaţii, să benefizieze de servicii de top.